<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');

Vuosi 2021 lähti käyntiin työteliäällä tavalla!🍾

Lähdin vänkäriksi rekan kyytiin ihan kotinurkilleni. Syrjässä asutaan, mutta vielä syrjempään painuttiin. Tämä KUNNIOITUKSENI ja kirjoitukseni on suunnattu kaikille REKKAKUSKEILLE, omakohtaisen kokemukseni kautta!!!

Kyllä jälleen kerran arvostus näitä isojen rekka-autojen kuljettajia kohtaan nousi huimasti! Seurattuani ihan vierestä tätä tekemistä, otan hatun pois päästäni ja nostan sitä teille!!!

Ei rekassa rattia vain musiikin tahtiin pyöritellä. Se on liikkuva ja kuljettajan ansiosta kulkeva, äärettömän iso kapistus. Sain taas todeta, että rekalla ajo on ihan täyttä työtä ja vaatii osaamista, tilannetajua ja rautaista ammattitaitoa!

Olimme aviomieheni Jarmon kanssa lastaamassa turvesuolla aumamuovin riekaleita. Lunta satoi, paikka oli aava ja lunta puhalsi myös pelloilta. Tiet olivat auraamattomia ja kapeita, kääntöpaikkoja ja leveämpiä kohtia ei lumen seasta erottanut, niitä oli käytävä kahlaamalla katsomassa. Aavojen peltojen ja lumipyryn seassa tiekin oli välillä näkymättömissä!

Minulla itselläni valui tuskanhiki ajon aikana, ihan vain jännityksestä ja pelosta!!

Mitä teki ammattitaitoinen kuljettaja?

Ajoi eteenpäin varmoin ottein. Välillä tien reuna meinasi pettää, mutta rekka ajettiin takaisin raiteilleen ja matka jatkui. Paikka jossa meidän piti iso yhdistelmä kääntää ja missä se oli ylipäätään vähänkään mahdollista, oli pehmentynyt ja me meinasimme jäädä kiinni. Tällöin kuski hyppäsi ulos autosta, irrotti kärryn, käänsi rekan nupin ahtaassa ja pienessä tilassa. Kävi tämän jälkeen tarkastamassa ja tutkimassa lumen seasta sen, mihin päin kärryä kestää ja kannattaa lähteä uudelleen vetämään niin, että me pääsimme irti. Tämä kaikki toiminta tuotti tulosta ja meidän matka jatkui!

Paljon pitää kuljettajien tietää ja osata, että työt tulevat hoidettua! Uskon, että moni kokematon, ammattitaidoton ja isojen autojen käyttäytymisestä tietämätön, olisi vain väkisin yrittänyt vetää rekkaa irti ja näin se olisi ollut varmasti siellä kiinni, ensi kesän keskiviikkoon asti!

Myös ammattilaisille sattuu vahinkoja, se on inhimillistä, mutta vähemmän. Iso auto on aina iso, sen ratin takana hääräävä kuski on luotettava ja parhaansa tekevä sankari!

Turvallisia kilometrejä kaikille!!!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');
Hanna Maaria