<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');

Usko itseesi ja älä anna menneisyytesi määrittää sinua!

Lainaus YLE:n jutusta (jutun linkki löytyy blogin lopusta) ”Mahdotonta. Tätä sanaa oululainen Elia Ahola on kuullut kyllästymiseen asti. Ahola on istunut koulun penkillä viimeksi peruskoulussa. Merkonomiksi hän opiskeli oppisopimuksella. Vastaavalla taustalla pääsee harvoin opiskelemaan yliopistoon. Ahola osoitti kuitenkin, että mahdotonta se ei ole.

Tiistaina hän kävi ensimmäistä kertaa opiskelupaikassaan Tampereen yliopistolla.– Minun piti olla mahdotonta saada opiskelupaikka kauppatieteistä taustallani, mutta valtava työ palkittiin. Pitkä matka on raivattu läpi ja opiskelut ovat virallisesti alkaneet.” (25.8.21 ANU LEENA KOSKINEN, PETRA KETONEN)

Eli nyt ollaan minun lempiaiheessani tässä YLE:n haastattelussa ja jutussa. Nyt oli pakko kirjoittaa tähän myös omia ajatuksiani. Tämä YLE:n juttu on erittäin hyvä esimerkki siitä, että mahdollisuuksia eteenpäin menemiseen on!!

Peruskoulu ja siellä menestyminen, ei saa missään nimessä olla ikuinen ”TUOMIO”, joka kulkee mukanamme elämän taipaleella! Vielä jos lapsi/nuori on huonon koulumenestyksen lomassa läpi elämänsä kuullut, että sinusta ei tule mitään, sinä olet huono, tulevaisuutesi on pilalla ainakin töiden ja elintason osalta jne……

Minun oma koulutaipaleeni peruskoulussa ja yläasteella, ei ollut numerollisesti kovin suuria hurraa huutoja herättävä! Opettajat kyllä tykkäsivät minusta ja minä heistä, mutta se opiskelu olikin toinen juttu!!!

Nyt TÄNÄ PÄIVÄNÄ 46 vuotiaana, olen ollut työelämässä mukana koko ajan, päivääkään en ole työttömänä ollut. Olen kouluttautunut myöhäisemmässä vaiheessa hoitoalalle. Koulutuksia on suurtalouskokki(päivääkään en ole tätä työtä tehnyt), laitoshuoltaja, lähihoitaja, ensiapukouluttaja, kohta valmistun Ammattikorkeakoulusta sosiaalialan koulutusohjelmasta ja vielä todella hyvillä arvosanoilla!

Seuraava askel on Yliopisto avoimenväylän kautta ja alan opiskelemaan psykologiaa. Tuo ihmisen mieli on sen verran Jännä paikka, että motivaatiokin on kova!

Kolme kirjaa olen heppoisilla äidinkielentaidoillani kirjoittanut, olen uskaltanut toteuttaa itseäni ja kolme uutta kirjaa on kokoajan tekeillä. Pieni pala elämää sivuni, on kerännyt jo seuraajia niin, että puhutaan jo tuhansista seuraajista. Älä ala-arvioi itseäsi, luota, uskalla, kuuntele itseäsi ja älä anna toisten määrittää sitä mitä olet!!

❤

Pahinta on antaa toisten ihmisten tuomita! Jos olet kuullut elämässäsi, että et ole mitään ja sinusta ei myös tule mitään. Älä jää tähän TOISTEN ihmisten sanomaan kiinni, sillä sinä itse kyllä tiedät totuuden siitä, mitä olet ja mitä haluat tehdä!!

Tästä linkistä pääsen tähän ajatuksia herättäneeseen YLE:n juttuun:

https://yle.fi/uutiset/3-12069783?fbclid=IwAR3VBH0h6yjdnHQyYPwVoUxR7gt9NV-fyrJLNhzwojID-EIDdTrW7RwXVjk&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social&utm_source=facebook

PIENI PALA ELÄMÄÄ -Hanna Maaria-

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');
Hanna Maaria