<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');

Tervetuloa pohdintojen äärelle!

Sen verran paljon tuli pohdittua, että blogikirjoitushan niistä tuli.

Kyllä minua monet, monet kerrat yritettiin vaientaa, lytätä ja mitätöidä. Itsetuntoni varastettiin satoja kertoja ja välillä myös tuhottiin. Aina olen ylös noussut ja tänä päivänä olen vahvempi ihminen, mitä olisin ikinä osannut itsestäni edes haaveilla. Jos menen nyt kuvitteellisesti tuon pienen Hannan mieleen takaisin, sanoisin ihan spontaanisti tähän asiaan näin. Anteeksi maailma, mutta tässä tilanteessa sitä kuitenkin ollaan, monia tavoitteita on saavutettu ja tullaan vielä saavuttamaan!!

Tänään minulla oli etä-koulupäivä. Opiskelen viimeisiä kursseja Lapin Ammattikorkeakoulussa, sosiaalipuolen koulutusohjelmassa. Tänään meillä oli aiheena tutkimus, kehitys ja innovaatio. Opiskelu on tullut mukaan elämääni ja jopa niin, että nautin opiskelemisesta ja etenkin uuden tiedon kartuttamisesta.

Kuka olisi uskonut?

Kuka olisi uskonut silloin joskus ennen vanhaan, että se pieni vilkas pulpettia raaputtava ja koulukirjoja värityskirjoina pitänyt tyttö, opiskelee nyt aikuisena näin innokkaasti. Kaiken lisäksi tämä tyttö haluaa vielä jatkaa opiskelemista, nyt meneillään olevan koulutuksen jälkeenkin. Uudet opinnot tulevat menemään vielä syvemmälle psykologian maailmaan.

Mutta tiedättekö mitä, minä itse uskoin itseeni, uskoin jo lapsena ja nyt aikuisena uskallankin väittää, että kyllä ainakin muutama läheinen ihminen uskoi ja tiesi ihan varmasti myös sen, että kyllä tuosta tytöstä vielä jotain tulee. Meistä kaikista tulee, jos me vain itse sitä halutaan, eikä se ole mikään ihme!

Kyllä minua monet kerrat yritettiin vaientaa, lytätä ja mitätöidä. Itsetuntoni varastettiin satoja kertoja ja välillä myös tuhottiin. Aina olen kuitenkin ylös noussut ja tänä päivänä olen vahvempi ihminen, mitä olisin ikinä osannut itsestäni edes haaveilla. Jos menen nyt tuon pienen tytön mieleen takaisin, niin sanoisin ihan spontaanisti näin! Anteeksi maailma, mutta tässä tilanteessa sitä kuitenkin nyt ollaan, monia tavoitteita on saavutettu ja tullaan vielä saavuttamaan!

Parasta mitä olen näiden kaikkien tekemiseni lomassa tehnyt ja miksi ylipäätään teen näitä asioita, on palava halu toisten ihmisten auttamiseen ja vertaistukeen, monella eri aihealueella. Virheitäkin olen elämässäni toki tehnyt, niitä kannan edelleen mukanani. Pääasia kuitenkin on, että olen ottanut niistä vastuun ja hyväksynyt ne sellaisena kuin ne ovat. Inhoan kylläkin sanaa sanaa virhe, se on ällöttävän raju. Kukapa ei virheitä olisi elämässään tehnyt! Siinä vaiheessa voi kuitenkin tulla hätä käteen, jos virheistä ei ota opikseen, myönnä niitä ja anna niiden kasvattaa. Ajattelen myös niin, että hukkuisimme negatiivisuuteen jos eläisimme vain virheissämme.

Voiko elämässä olla valoa, iloa, nautintoa ja onnistumisia, jos mieli syöttää meille kokoajan negatiivista tietoa menneisyydestä.

Muistuta itseäsi aika ajoin siitä, että menneisyyttä emme voi muuttaa ,eikä sinne pidä jäädä asumaan. Anna itsellesi myös mahdollisuus valita toisin ja tehdä tulevaisuuteen parempaa. Ainoa vaihtoehtomme on jatkaa elämänpolkua eteenpäin, vahvempana ja tietoisena siitä, mille polulle sinun ei kannata enää eksyä ja lähteä kulkemaan.

Puhun nykyään paljon elämästä, omien kokemuksieni kautta ja käytän puhuessani esimerkkeinä omakohtaisia kokemuksiani mm. itseensä uskomisesta, luottamisesta omaan tekemiseensä ja siitä, että meistä jokaisesta voi tulla, ihan oikeasti mitä vain! Nyt sinä saatat lukiessasi miettiä, että enkö minä ole hoksannut sitä, kuinka paljon näistä aiheista jo tänä päivänä puhutaan. Olen minä hoksannut ja tiedostanutkin asian.

Nyt on siis hyvän esimerkin aika!

Muista aina se, että kukaan ulkopuolinen ei ole kulkenut juuri sinun elämänpolkuasi pitkin, eikä ole kumisaappaitasi jalkoihinsa pukenut. Sinulla on aina henkilökohtainen ja omanlainen näkemys, kaikista kokemistasi asioista. Sinulla on myös oikeus tuoda ne omalla tavallasi esille! Aina löytyy joku, joka saa sinusta itselleen jotain ja se voi joskus olla jopa jotain todella merkityksellistä, tämän ihmisen koko elämän kannalta.

SIISPÄ 🙂 ! Vaikka tekemäsi ja puhumasi asiat olisivat aiheiltaan samoja miljoonien ihmisten kanssa, älä anna tämän häiritä vaan kuuntele itseäsi. Sillä sinulla on sydämessäsi jokin syy ja palo siihen mitä teet, miten toimit ja miten puhut, omalla ainutlaatuisella tavallasi.

Älä koskaan anna ulkopuolisten ihmisten murskata ja mitätöidä, sinulla itselläsi olevaa arvokasta ja totuuden mukaista tietoa toiveistasi, unelmistasi ja kyvyistäsi. Ne ovat sinun ja niitä kuuntelemalla menet elämässäsi vielä pitkälle. Anna siis palaa ja mene!!

Psykologia kiinnostaa minua todella paljon ja haluan tulevaisuudessa uppoutua, vieläkin syvemmälle ihmisen mieleen. Opiskelemisen nälkä on vain kasvanut työni ja käymieni koulutuksien/kurssien myötä. Viimevuosina minua ovat erityisesti kiinnostaneet, elämässämme vahvasti mukana olevat ja nykyaikana elämäämme täyttävät aiheet. Elämäntapamuutos, itsetunto, mielenterveysongelmat (syömishäiriöt, alkoholismi) jne.

Olen oppinut elämässäni sen, että onni, elämänlaatu ja ihmisarvo, eivät perustu rahaan.

Onni ja elämänlaatu tulee sisältäsi, arvoistasi ja kyvystä nauttia elämän pienistäkin asioista. En minä ajattele asioista kuitenkaan niin, että rahaa ei tarvittaisi ollenkaan, sillä kaikkihan sen tietää, että kyllä sitä tarvitaan. Minustakin se on erittäin mukavaa jos saan nukkua yöni rauhassa, eikä minun tarvitse miettiä sitä, että millä minä laskuni maksan. Mutta raha ei todellakaan ole se ainoa juttu, miksi teen töitäni, sillä teen kaikkea myös sydämeni kautta. Ajattelen myös niin, että jos joskus joudunkin yöni käyttämään laskujen miettimiseen, se ei ole kuitenkaan koko totuus elämästäni ja näin olen myös oppinut huomaamaan niitä hyvinkin pieniä, mutta erittäin arvokkaita ja voimauttavia asioista elämästäni.

Olen nähnyt toisten ihmisten kautta myös sen, että vaikka rahaa on pankkitili pullollaan, elämänlaatu ei ole silti hyvää ja ihminen kärsii yksinäisyydestä.

Hyvin pitkälle nämä arvomaailma asiat ja toisten ihmisten huomioon ottaminen, tilanteesta riippumatta ovat omista valinnoistamme kiinni ja siitä, minkälaisen arvomaailman omistaa.

Haluan nostaa esille kuitenkin myös sen, että vaikka rahaa olisikin paljon, ihminen voi silti elää nauttien niistä pienistä asioista ja kaikkea ympärillä olevaa arvostaen! Niin kauan kun ihminen ei loukkaa eikä arvostele ilkeästi toisia ihmisiä, elämä saa olla juuri sellaista kuin sen itse haluaa olevan, riippumatta elämänarvoista ja tavasta elää

PIENI PALA ELÄMÄÄ -Hanna Maaria-

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');
Hanna Maaria