<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');

Seksologian koulutuspäivä, Oulu Teatria 25.10.2019.

Sain viettää mahtavan päivän seksologian koulutuspäivässä. Tein siitä tallenteen Oho Live tv:n Pieni pala Hannaa ohjelmaani.

Olen itsekkin sosiaali- ja terveysalan ihminen ja siksi koulutuspäivä kiinnosti minua todella paljon. Minua kiehtoi myös osallistua päivään sillä ajatuksella, että haluan tuoda koulutuspäivän antia esille myös teille, jotka ette koulutuspäivään osallistuneet. Seksuaalisuudesta ja seksistä puhuminen on tullut onneksemme lähemmäs meitä, eikä se ole enää asia josta vaietaan ja jota jopa hävetään. Ja miksi näin toimittaisikaan maailman luonnollisimman asian kohdalla, seksi kuuluu kaikille!

On myös tärkeää, että sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöt ottavat nämä asiat osaksi työtään ja ne otetaan myös huomioon, silloin asiakkaan kohtaaminen ja huomioiminen on oikeasti kokonaisvaltaista.

Koulutuspäivässä oli mukana paljon ammattilaisia, jotka pitivät mielenkiintoisia, tärkeää ja hyvää asiaa sisältäviä luentoja.

Puhujat:

Hilkka Putkisaari/ Seksuaaliterapeutti ja kliininen seksologi

*Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen

Riitta Raappana /Mth, sosiaonomiSeritahankevastaava

Ulla Konttila/Psyk.sh, seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti Oulun Serita.

*Seksuaalisuus ja rajat

Mikko Väisänen/Pirkanmaan Seta

*Moninaisuus

Elina Tanskanen/erityistason seksuaaliterapeutti, toimintaterapeutti ja YTM.

*Kehollisuus

Päivän aikana myös Armi Soilanterä esitteli vasta julkaistun kirjansa, Aikuisten lelukirja. Kirja on syntynyt seksuaalineuvoja koulutuksen aikana.

Armi on julkaissut myös yhdessä Saana Taskisen kanssa kirjan, selkokielinen Seksileluopas.

Naiset koulutuspäivän takana

Tämän koulutuspäivän järjestämisen takana olivat kaksi super-naista Terhi Juntunen ja Terhi Ikonen!

He järjestivät tämän koulutustapahtuman päättötyönään seksuaalineuvojakoulutuksessa.

Terhi Ikonen on fysioterapeutti ja on itse ollut kiinnostunut aiheesta jo pitkään. Terhi on huomannut myös ammatinsa puolesta kuntoutujien erinlaiset tarpeet. Esimerkiksi jos kuntoutuja on vammautunut ja/tai sairastunut, tällöin monesti myös seksuaalisuus muuttuu ja tuo haasteita tullessaan.

Terhi Juntunen on terveydenhoitaja ja omassa työssään pohtii ihan päivittäin seksuaaliterveyteen liittyviä asioita asiakkaidensa kanssa. Terhi työskentelee äitiys- ja lastenneuvolassa, ehkäisyneuvolassa ja lukiolla.

Seksuaalisuuteen liittyvät asiat kiinnostavat ja terhi halusi syventää omaa ammattitaitoaan myös tällä osa-alueella. Oulun kaupungille nyt koulutetaan jokaiseen hyvinvointikeskukseen yksi seksuaalineuvoja.

Terhi Juntunen, Terhi Ikonen

Seksuaalineuvojakoulutus

Seksuaalineuvojakoulutus sisältää laaja-alaisesti eri teemoja seksuaalisuudesta. Esimerkiksi, koulutuspäivän aiheet, vammaisuus ja seksuaalisuus, avusteinen seksi, seksi ja monikulttuurisuus. Yleensäkin mitä seksi ja seksuaalisuus tarkoittaa eri ikäryhmissä.

Mikä on seksuaalineuvojan koulutus?

Koulutuksen tavoitteena on lisätä asiantuntemusta seksuaaliterveyden alueella ja antaa valmiuksia toteuttaa seksuaalineuvontaa, edistää seksuaaliterveyttä ja antaa teoreettisen perustan seksuaalineuvontatyölle. Koulutuksen suorittanut kykenee käyttämään seksuaalineuvonnan menetelmiä erilaisissa elämäntilanteissa ja erityiskysymyksiin liittyen. Lisäksi koulutus antaa valmiuksia kohdata seksuaali-identiteetin ja seksuaalisen väkivallan kysymyksiä ja tehdä eheyttäviä interventioita. Koulutuksen käynyt kykenee arvioimaan omaa seksologista osaamistaan ja kehittää ammattieettistä otettaan työhön.

Koulutus sisälsi kahdeksantoista lähipäivää. Yksilötehtäviä, ryhmätehtäviä, pienryhmätyöskentelyä ja työnohjausta. Koulutus sisälsi myös opintomatkan Helsinkiin Sexpo- säätiölle ja Setan toimipisteeseen. Paikallisesti olemme myös tutustuneet tyttöjen ja poikien taloon, sekä alueen eri hankkeisiin. Koulutuksen laajuus on 30 op.

Seksuaalineuvoja nimike ei ole suojattu, mutta tällä koulutuksella voi hakea auktorisointia seksologian jäsenseuralta.  

Tämän hienon päivän tulen muistamaan pitkään!

Nautitaan elämästä ja muistetaan ainakin välillä elää hetkessä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');
Hanna Maaria