<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');

Rantapohja 09.03.2021

00:02 AULI HAAPALA, AJANKOHTAISTA HAUKIPUDAS II

Rantapohjan verkkosivu ja linkki juttuun.

Hanna-Maaria Ikonen on löytänyt elämässään monta urapolkua ja verkostoituminen poikii uusia yhteistyökuvioita. Hän on vastikään solminut yhteistyösopimuksen Ifolorin kanssa ajatelmien kirjoittamisesta ja suunnittelusta. Ajatelmia voidaan käyttää yrityksessä teetetyissä eri katekorioiden tuoteryhmissä. Ajatelmien valikoima on jo laaja.

Hanna-Maaria kertoo, että kouluaikoinaan hän ei ollut se terävimmän kynän oppilas pulpetin takana, mutta hän on kirjoittanut kaksi kirjaa ja runokirjan ja nyt tämä uusi yhteistyökuvio on jatkumoa sanataiteilulle. Hän haluaakin rohkaista ihmisiä: Uskaltakaa tehdä sitä mitä rakastatte, älkää antako ulkoisten paineiden latistaa. Menkää rohkeasti eteen päin, sillä kaikki on mahdollista!

Tällä yli-olhavalaisella monitoiminaisella on monta rautaa tulessa, sillä hän on on myös ensiapukouluttaja, elämäntapamuutoksen ryhmävalmentaja, luennoitsija ja ihonhoito/meikkikonsultti. Hän on työskennellyt pitkään hoitoalla eri asiakasryhmien kanssa ja toimii edelleen nuorten parissa. Yhteistyökuvioita on eri alojen yritysten kuten vaateliikkeiden kanssa. Hanna-Maarian toimisto sijaitsee Kellossa Liikuntakeskus Corella.

Korona-ajan alkaessa vuosi sitten Hanna-Maariasta tuntui kuten varmasti monesta muustakin, että maailma pysähtyy kun töitä alkoi peruuntua. Oli pysähdyksen paikka, mutta se tekikin hyvää.

– Aloin miettiä ajankäyttöäni ja pysähdys toi paljon positiivisia asioita, jotka auttavat jaksamaan tässä edelleen jatkuvassa tilanteessa. Kun kyyneleet oli pyyhitty pois, elämä alkoi täyttyä erilaisilla asioilla. Liikun paljon, ja myös luonnon terapeuttinen voima ja kauneus voiman lähteenä saivat ihan uuden merkityksen. Huomasin, että Yli-Olhava on juuri se minua inspiroiva elinympäristö.

Kuvioihin tuli sosionomiopintojen jatkaminen loppuun ja kolmas kolmas kirja on tekeillä. Kirja kertoo alkoholistiperheessä kasvavasta tytöstä. Fiktiivisessä tarinassa seurataan Silja-tytön elämää lapsesta aikuisuuteen.

– Olen saanut alkoholistiperheissä eläneiltä ihmisiltä luettavakseni aitoja kokemuksia. Kirjan kuvituksesta vastaa taiteilija Tanja Kähkönen, jonka kanssa on virinnyt muutakin yhteistyötä, kankaalle painettuja aforismeja.

– Ensimmäinen erä kangasta on jo tilattu ja se tulee verhokankaana. Meillä on tarkoitus laajentaa maalauksen ja kirjoittamisen yhdistelmää muihinkin sisustustekstiileihin, ‑tavaroihin ja tauluihin. Ideana on valaa toivoa ja herättää ajatuksia kuvin ja sanoin tuomalla ne ihmisten lähelle. Näin syntyi uusi tuotemerkki Taikir desing.

Hanna-Maarialta ilmestyneet kirjat ovat: Pieni pala taivasta ja Pieni pala taivasta runoina (2017) sekä Pieni pala elämää (2018).

Auli Haapala/Rantapohja

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');
Hanna Maaria