<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');

Raha, raha ja raha!!! Ja joo tiedän kyllä, että tarvitsemme sitä välttämättä elämiseen ja olemiseen täällä maan päällä, mutta silti……

Omien voimavarojen hyödyntäminen, niiden löytäminen ja niiden kautta tekeminen.

https://www.facebook.com/PieniHetkiAjatuksille

Siinä vaiheessa kun minä tajusin, että kapea ajatteluni ja rahan korkealle nostaminen, tuo vain pahaa oloa, tajusin jotain tärkeää. Tämä äärettön negatiivisuus rahaa kohtaan johtuu kohdallani varmasti siitä, että olen koko elämän joutunut laskemaan, joka pennin ja niille ihan jokaiselle on aina jokin reikä löytynyt mihin ne on saanut upotettua tai paremminkin joutunut upottamaan, eikä ole aina riittänytkään.

Silloin aikanaan kun jäin yhtäkkiä elämässäni yksin ja kaikki jäi minun vastuulleni, elämäni pyöri todella paljon rahan ympärillä ja vei kaikki energiani. Sinnittelin ja maksoin yksin kaikki maksumme joita oli aikaisemmin ollut kaksi maksamassa. Uusi omakotitalo, kaksi autoa ja kaikki muu mitä ikinä voi tällaisen elämän pyörittämisessä olla. Olenkin sanonut, että osa surustani peittyi rahaan ja pakonomaiseen eteen päin menemiseen, jotta saan kaiken huolehdittua.

Onneksi elämäntilanteeni myöhemmin kuitenkin joiltakin osin muuttui, sain elämääni sisältöä ja kumppanin.

Olen kuitenkin kokoajan miettinyt tätä rahan valtaa ja tajusin tässä taannoin omaksi onnekseni sen, että miksi ihmeessä elän ajatuksissani tuota negatiivista energiaa tuovaa oravanpyörää, onhan elämässä muutakin kuin raha ja paljon onkin! Aloin tietoisesti muuttamaan ajatustani rahaa kohtaan, siirsin sen ajatuksissani taka-alalle. Nyt en tarkoita sitä, että en olisi sitä käyttäisi ja tavanomaisesti sen kanssa painisi, mutta en vain ole enää antanut sen hallita ajatuksiani ja elämääni.

Tämän jälkeen olen kasvanut ihan valtavasti ihmisenä ja olen tehnyt paljon asioita joista tykkään. Olen hyödyntänyt omia voimavarojani ja olen uskaltanut alkaa toteuttamaan itseäni. Teen paljon asioita, mutta en pelkästään sen vuoksi, että saan siitä rahaa vaan nautin siitä. Ei ole kuitenkaan väärin ottaa palkkioita, maksuja ja palkkaa tekemästään työstä, sillä jokainen tietää, että pyhällä hengellä täällä ei kuitenkaan elä ja sen verran pitää arvostaa myös itseänsä ja omaa työtään, että jos on toisille jotain annettavaa ja se on työtä jolla pitäisi elää, se on pakko myös hinnoitella. MUTTA tekeminen ei tällöin tule rahan kautta ja rahan takia, vaan sydämmestä. Uskon, että tämä tekeminen on lopulta myös tuttoisampaa tekemistä, kuin jokin pakon alla rahan takia tehtävä työ.

Tämän ajatusmallin kun saisi siirrettyä myös sinne työelämään, ei pelkkää tulostaulujen katsomista vaan katsotaan oikeasti ja aidosti sitä mitä tehdään, millä välineillä ja ennen kaikkea millä fiiliksellä! Luovuus, ideat ja kaikki muu onnistumiseen tarvittava syntyy palosta ja intohimosta tekemistä kohtaan, mitä se ikinä onkaan.

Teen todella paljon asioita ja töitä. En ole kärsinyt loppuunpalamisesta, eikä jaksaminen ole ollut liian äärirajoilla. Koville on joskus ottanut, eikä ole väärin myöntää olevansa väsynyt, ei todellakaan! Se on rehellisyyttä, ennen kaikkea itseään kohtaan ja myös työelämässä työnantajaa kohtaan. Kukaan ei hyödy siitä, että pallopyörii tyhjänä paikoillaan, eikä mitään tapahdu.

Uskallan väittää, että jos ihminen tekee asioita ja töitään muut asiat edellä, kuin se ainainen raha, tämä antaa paljon enemmän kaikille, kuin mitä tuo pelkästään rahaan tuijottaminen voisi ikinä antaakkaan.

Loppuun hyvä vertauskuva omasta ajatusmaailmastani elämääni kohtaan.

Silloin kun rakensimme tänne maalle Yli-olhavan uutta taloa, yksi ihminen sanoi minulle, että sijoitusmielessä sinne korpeen ei kyllä sitten kannata taloa rakentaa. Vastasin hänelle, että en rakennakkaan, vaan teen sinne kotini, jota ei edes rahassa mitata, se on minulle niin arvokas paikka!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');
Hanna Maaria