<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');

Pieni hetki ajatuksille.

Tässä blogissa pääsette syventymään Pieni hetki ajatuksille sivun toteuttajina olevien, Hanna Maarian ja Suvi Maarian ajatuksiin ja taustoihin.

http://acebook.com/PieniHetkiAjatuksille

Hanna Maaria Ikonen, kirjailija. Hanna Maaria vastaa kaikista Pieni hetki ajatuksille sivun teksteistä.

Taivaanrannan maalariksi tätä tyttöä on aina kutsuttu ja sellainen minä olen aina ollutkin. En siinä mielessä, että en saisi asioita aikaiseksi, vaan olen ollut aina todella kova unelmoimaan ja haaveilemaan. Nyt aikuisena olen tajunnut, että monet unelmat ja haaveeni, joita jo lapsena haaveilin ovat liittyneet juuri näihin asioihin, joita olen halunnut oikeastikin toteuttaa.

Olen ollut lapsesta asti erityisen avoin, sosiaalinen ja voimakas persoona. Siksi monen tuntemani ihmisen onkin ollut vaikeaa sisäistää sitä asiaa, että olen ollut sisimmiltäni todella ujo ihminen. Tuo ujous on johtunut isolta osaltaan siitä, että olen kantanut mukanani huonoa itsetuntoa.

Olen aina kirjoittanut, niin kauan kuin vain muistan ja olen osannut kirjoittaa. Kaikki kirjoitukseni ovat päätyneet, joko uuniin tulen nieltäväksi tai olen huolellisesti silpunnut tekstit ja piilottanut ne roskien sekaan.

Esikoiskirjani Pieni pala taivasta kirjoitin vasta neljäkymmentäkaksi vuotiaana. Tämän kirjan kirjoittaminen oli suuri avaus alkaa kirjoittamaan tekstiä muiden nähtäväksi. Minulta, joka tähän kirjaan asti piti visusti huolen siitä, että kukaan ei pääse vahingossakaan tekstejäni näkemään.

Elämänpolkuni kokemuksineen ja vastoinkäymiseen, ovat kasvattaneet minusta vahvemman ja itsevarmemman ihmisen. Huono itsetunto on mennyt minusta kauemmas ja liian kriittinen ajattelu itseäni kohtaan on hävinnyt. 

Tämän päivän tärkein asia, jonka sanomaa haluan ihmisille kertoa tekstieni muodossa  on, uskaltakaa, tehkää asioita joista pidätte ja rakastakaa itseänne.

-Hanna Maaria- 

Suvi Maaria Viitaluoma, Ammattivalokuvaaja. Suvi Maarian kaikkien Pieni hetki ajatuksille sivun valokuvien takana. 

Kavioura jytisee kun ohi ravaa täydessä vauhdissa olevia hevosia.  Radan varrella seisoo kameran kanssa nuori tyttö jolla haaveena on joskus olla oikea valokuvaaja.

Se nuori, yläasteikäinen tyttö olin minä. juuri lahjaksi saatu kamera.

Tuo muisto taitaa olla niitä ensimmäisiä kun aloin miettimään että tämä on se tapa millä haluan itseäni ilmaista. 

Hevoset siivittivät nuoruuttani. Olen kuvannut elämäni aikana useita satoja jos en jo tuhansiakin hevosia. Pokkasin aikanaan myös nuorten valokuvaus kilpailusta palkinnon hevos kuvalla.

Kamera kulki mukanani koko nuoruuden pyörteiden. Niissä pyörteissä se ajautui välillä odottamaan parempia hetkiä.  Näinä aikoina kuvissa näkyvät hevosten lisäksi myös ystävät ja hetket heidän kanssa.  Aikuisuuden kynnyksellä tapasin mieheni ja sitä myötä rakkaus luontoon vahvistui enemmän ja sen myötä kuvaaminen sai uutta ulottuvuutta.

Radan varressa seisova nuori tyttö oli kasvanut aikuiseksi ja perustanut perheen. Oman minäkuvan löytäminen oli yllättävänkin hankalaa. Millainen äiti ja vaimo minä olen. Ja millaiseksi olen kasvamassa. Alkoi ajanjakso jolloin olin niin itsekriittinen, että kamera ajautui kaapin perälle.

Sieltä kaapin perältä sen kaivoin parin vuoden jälkeen ja päätin että nyt on se hetki, että annan itseni olla sitä mitä haluan. En anna ulkoisten tekijöiden vaikuttaa oman luovuuteni edessä.

Ja tässä sitä ollaan. Oikeana valokuvaajana, niin kuin se nuori tyttö silloin haaveili!

-Suvi Maaria-

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-148747483-1');
Hanna Maaria